Vacature Coordinator commerciele customer support

Vacature Coördinator Commerciële Customer Support

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het kwalitatief en kwantitatief uitbouwen van onze afdeling Customer Support, zowel operationeel als commercieel. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de coördinatie op de afdeling Customer Support, die de verantwoordelijkheid draagt voor het uitvoeren van offerte aanvragen, verwerking van orders, uitvoeren van inkoop en de uitvoering van kleine installaties. Tevens heeft de afdeling en de functie een commerciële verantwoordelijkheid voor het ontginnen en uitbouwen van nieuwe en bestaande klanten.

De functie is een combinatie van interne werkzaamheden voor de klanten alsmede extern een sales functie bij de klanten. De afdeling Customer Support werkt direct in opdracht van onze klanten en/of ondersteunend aan ons sales team. Binnen de afdeling Customer Support worden contractoffertes, projectoffertes en handelsorders geproduceerd, opgevolgd en uitgevoerd. De afdeling werkt samen met het salesteam, de servicemanagers, service desk, consultants, engineers en de financiële administratie, alsook direct met onze klanten. Tevens is de afdeling verantwoordelijk voor de inkoop en heeft daarbij veelvuldig contact met onze leveranciers, partners, distributeurs en vendors.

Je volgt uiteraard trends en ontwikkelingen in de markt en je kunt je snel verdiepen in de problematiek van onze (potentiële) klanten. Je weet hier samen met een team van specialisten binnen onze organisatie adequaat op in te spelen. Tevens ben je verantwoordelijk voor een professionele marktpositionering bij de klanten en voor het behalen van afgesproken doelstellingen en resultaten.

De focus van je werk is te zorgen voor hoogwaardige dienstverlening intern en extern, goed relatiebeheer, controleren en bijsturen van de voortgang van de interne en externe aanvragen, hoge mate van klanttevredenheid, opbouw van de kwaliteit door het borgen van een efficiënte en effectieve werkwijze binnen het team en het ontwikkelen van nieuwe klanten.

Triple P kent een open en transparante cultuur waarin vertrouwen, integriteit, kwaliteit en ondernemerschap centraal staan. Wij beschouwen het werken bij Triple P als ‘serious fun’ en hechten er waarde aan dat jij daar met veel plezier aan deelneemt.

Wij vragen

– Afgeronde HBO opleiding in commerciële of technische richting, met HBO werk- en denkniveau
– Een “getting things done” mentaliteit
– Goed kunnen schakelen met verschillende type klanten en medewerkers
– Je beschikt over een zelfstandige, resultaatgerichte en commerciële instelling, met minstens 5 jaar relevante werkervaring
– Je bent een gedreven persoonlijkheid en een teamplayer

Wij bieden

Wij vragen veel van je, maar bieden je ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Maar belangrijker nog: wij stimuleren je om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen op basis van uitdagende projecten, aansprekende klanten en ruime opleidingsmogelijkheden. Kortom: alle ruimte om te groeien.

Trusted Partner

Wij werken aan projecten voor klanten binnen de overheid, zakelijke dienstverlening, zorg en educatie. Als Trusted Partner van onze klant bieden wij innovatieve oplossingen die inspelen op hun ICT-behoefte. Triple P wil zich onderscheiden door altijd de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden en door te gaan tot de juiste oplossing gevonden is. Het succes van deze aanpak herkennen we in de relatie met onze klanten en het vertrouwen waarmee zij ons zien als operationeel en strategisch verlengstuk van hun ICT-organisatie.

Triple P (Partner, Performance, Partnership)

Triple P kent een rijke historie als kwalitatieve marktleider van innovatieve ICT-infrastructuren. Zo was Triple P de eerste aanbieder van VoIP in Nederland en werken we altijd aan innovaties om klanten nog meer gebruiksgemak, veiligheid en bereikbaarheid te bieden. Wij gaan tot het uiterste om met innovatieve oplossingen de bedrijfszekerheid van communicatie- en datatoepassingen bij klanten te vergroten en de operationele kosten te verlagen.

Als Trusted Partner bieden wij klanten een ICT-infrastructuur waarbij wij een vlekkeloze integratie realiseren tussen netwerken, telefonie, servers, storage en werkplekken. Indien gevraagd verzorgen wij ook het volledige 24/7 remote beheer zodat iedereen bereikbaar en alle informatie beschikbaar is, altijd en overal. Wij werken daarvoor samen met gerenommeerde partners als Microsoft, Citrix, VMware, Mitel, Cisco en HP.

Onze belangrijkste competentiegebieden zijn:

– Virtualisatie
– Cloud-migraties
– Hoge beschikbaarheidsomgevingen
– Netwerken (LAN, WAN, WLAN)
– ICT-security
– VoIP en Unified Communications
– Systeemintegratie

Solliciteren

Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan je CV met motivatie per e-mail naar hrm@triple-p.nl , t.a.v. Koen Verhaeghe de Naeyer. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Koen Verghaeghe de Naeyer via telefoonnummer 088-033 24 56.

Voornaam

Achternaam

E-mail

CV:

Motivatie